Nils Pils & Pär Bärs

Nilspilsoparbars160416Ukulelespelen: Nils Pils & Pär Bärs, vad är ni för ena?
KAPÄLLMÄSTAREN: – Vi är från början en del av en 40-mannaorkester, men så hade vi en sån där Robinsonomröstning, och nu är det bara vi två. De andra 38 håller på ännu.
Ukulelespelen: Var kommer ni från?
KAPÄLLMÄSTAREN: – Vi kommer från Eslöv!
Ukulelespelen: Hur länge har ni hållit på?
KAPÄLLMÄSTAREN: – Som längst har vi väl hållit på sisådär en två timmar.
Ukulelespelen: Vad spelar ni för låtar?
KAPÄLLMÄSTAREN: – En massa låtar som vi skrivit för andra artister, som Carola Häggqvist och Michael Jackson, och som de gjort kända.
Ukulelespelen: Hur har ni valt era instrument?
KAPÄLLMÄSTAREN: – Från början spelade vi båda bastuba, och det gick bra så länge vi bara spelade marschmusik och sånt som Våroffer och Humlans Flykt, men när vi gav oss på rockmusik och klämmiga schlagers blev det opraktiskt för att sång är svårt att få fram på ett rättvisande sätt när man samtidigt blåser tuba. Nils Pils offrade sig därför och gav sig på ukulele, vilket är praktiskt för man kan transportera den i tratten till bastuban. En kazoo och ett munspel får också plats, liksom scenkläderna och en liten cykel.
Ukulelespelen: Scenkläderna ja! Är ni läkare?
KAPÄLLMÄSTAREN: – Nä, mer av slaktare Och vi behöver luftiga kläder som tål mycket stänk, och som skyddar mot ägg och övermogna tomater.
Ukulelespelen: Tack, nu tror jag inte att vi undrar över så mycket mer… Vi får för er skull hoppas på bra väder den 3 september.
KAPÄLLMÄSTAREN: Tackar som frågar. Vi hoppas på ogjort väder.