Ukulelefestival

Dags för en ukulelefestival igen! Senast ukulelemannen ordnade en sådan var 2007 på Långholmen i Stockholm. ”Om någon vågar hota vårt rekord så kommer jag med tio kompisar till!” sa de nykorade världsmästarna när de gick därifrån.  Liksom förra gången räknar ukulelemannen med att besökarna ska ta med sig sina ukuleler så att vi får bli världsmästare igen. Gällande rekord ligger på 4792 ukulelespelare så det vill till att ladda med kompisar. Ta med mormor också så vi spränger 5000-vallen!

ukulele87insert

Redan 1987 arrangerade ukulelemannen i samarbete med Parkteatern ”Världens första ukulelestämma” och SVT var påpassligt där och spelade in en 37 minuter lång film. Diverse kända och okända förmågor medverkade.  SVT Öppet arkiv har inför Ukulelspelen haft vänligheten att lägga ut den till allmän beskådan. Schysst!!! säger vi.   UKULELE – 87 .

Bland hela världens ukulelefestivaler kan du orientera dig här.

Denna gång heter evenemanget UKULELESPELEN. Det lär komma lägligt för media att när de går för högtryck vid OLYMPISKA SPELEN i Rio 5-21 augusti direkt därefter behändigt få flytta över fokus till världsrekordsarenan STOCKHOLM STADION. Precis som i Rio kommer det naturligtvis att finnas god mat, kaffe och drycker att köpa.
Musikhandlare kommer att ställa ut sina ukulogiska produkter.