Försöksproceduren

Världsrekordförsöket ägde rum kl 16 på Stadion den 3 september.  Vi överraskades emellertid av ett skyfall vilket saboterade försöket. Vi var dock inte i närheten av rekordchanser, men vi slog Stockholmsrekordet från 2007.
Ukulelespelarna delades in i grupper om 50. Till varje grupp hörde en kontrollant som under det minst 5 minuter långa musikstycket försäkrade sig om att alla spelade i takt och bytte ackord i enlighet med låten och de övriga i gruppen.Vi blev 574 stycken och ett intyg/certifikat om världsrekord i ukulelespel i hällande ösregn finns nu att tanka ner här.

INTYG för minderåriga
Minderåriga ska vid begäran kunna visa upp intyg från målsman. Man behöver dock inte lägga ner arbete på detta i förväg. Ta med ett papper och skriv det på plats om så krävs. Det kan se ut såhär. Guinness vill vid alla rekordförsök gardera sig i den händelse det skulle vara farligt, vilket knappast kan sägas om detta försök.

I ena änden av den norra läktaren intill Klocktornet finns liksom en balkong som lämpar sig för övervakning och där kommer Ukulelespelens båda huvudvittnen att stå! Director Musices Gunnar Julin från Kungliga Tekniska Högskolan samt fd landshövdingen i Stockholms län, Ulf Adelsohn.

julinadelsohnforstorad

Vid vårt kommande världsrekordförsök kräver Guinness’ World Records två betrodda samhällsmedborgare, en oberoende kontrollant per 50 ukulelespelare samt, om vi spränger 5000-vallen, även notarius publicus. Vi har tyvärr inte fått svar från kronprinsessan Victoria än.

Här kan ni läsa Inbjudan till Kronprinsessan Victoria att övervaka ”spelen”. Kalle Moraeus uppvaktade påpassligt nog med ukulelespel vid kronprinsessans födelsedagsfirande på Öland i somras.